Sådan designer du dit eget hjemmekontor

idealt hjemmekontor
dsfv6

Kender du det hvor man har rigtig meget at lave derhjemme? Eller endda er ens arbejdsplads lokaliseret i hjemmet. Det kan være at du har et specifikt rum som du kalder dit hjemmekontor, eller måske en krog i hjemmet. 

Om du er freelancer, selvstændig eller ansat hos en virksomhed, så fortjener du nemlig et godt hjemmekontor. Og det kan på nås ved at indrette kontoret efter dine præferencer og behov. Men måske kan det svært at starte. I så fald kan du læse med her for at få god inspiration. 

Det kan måske være tænkeligt at det er overflødigt med et hjemmekontor men det er sundt i længden. Ikke kun for organisationen men også for din krop. 

Simpelt kontor

Gode råd til indretning og planlægning

Det er en god idé at holde bolig og kontor adskilt for at holde din koncentration når du arbejder. Derfor er det bedst hvis dit kontor minder om en aktuel arbejdsplads. Men hvis det ikke er muligt at dedikere et helt værelse til dit hjemmekontor, kan du eventuelt bruge en skillevæg. Det er en fleksibel løsning. 

Hvis dette ikke er muligt kan du vælge at lave dit kontor i en tilgængelig krog af hjemmet, men gerne et sted hvor du ikke ser det hverdag da det kan muligvis få dig til at tænke på arbejde ofte, hvilket kan medføre stress. Når du har fri, så skal der også holdes fri. 

Pas godt på din krop i hjemmekontoret

Hvis det er at du skal sidde ned i lang tid med dit arbejde, ville det være væsentligt at få et hævesænkebord. På den måde kan du holde din krop i gang med forskellige stillinger. 

Det er vist at det ikke er sundt at sidde for meget ned men med et hævesænkebord kan du fuldføre dit arbejde og samtidig passe på din krop. Det hjælper også med at holde din rygrad i form mens du arbejder. På samme måde er det en god idé at praktisere gode siddepositioner, så kroppen belastes mindst muligt. 

kaffe og computer

Andet godt tilbehør  

Hvis der er plads til det, kan du også sætte et whiteboard op. Dette kan hjælpe med at sætte en dagsordenen og holde styr på vigtige noter og datoer. Det er også en god idé at have et bord hvor du føler at der er plads til alt det nødvendige. Din computer, materialer til skrift og eventuelt printer.