Få et optimalt affaldssystem til affaldssortering i hjemmet

dsfv6

Mangler du inspiration til, hvordan du skal sortere affald på en overskuelig måde? Affaldssortering kan virke som en overflødig ting, men når vi sorterer, kan vores affald genanvendes og genbruges, hvilket reducerer mængden af affald, der ender på lossepladser eller i naturen. Så læs videre og få gode tips til, hvilke redskaber, der kan hjælpe dig med at sortere affaldet i hjemmet nemmere.

 

Brug en plastikpose holder til at gøre det lettere

Hvis du ønsker at starte med at affaldssortere i dit hjem, kan et sorteringssystem være en nyttig hjælp. Det gør det lettere at opbevare og organisere affaldet. Det er en fordel at have skraldeposer nærliggende ved skraldespanden, så den er hurtigt at skifte, så du kan sortere dit affald i de rigtige poser med det samme.

 

En plastikpose holder – holder til skraldeposer kan også være en dekorativ tilføjelse til dit hjem, da de fås i mange designs og stilarter, og de kan bidrage til at gøre affaldssortering til en mere positiv oplevelse. Det kan også være en god anledning til at lære mere om affaldssortering og genanvendelse samt inspirere dine børn og venner til at gøre det samme.

Tre gode tips til at få en optimal affaldssortering

  1. Farvede affaldsposer kan gøre det nemmere at huske, hvilken type affald der skal i hvilken pose. Brug f.eks. en grøn pose til genanvendelige materialer, en blå pose til papir og en sort pose til restaffald.

 

  1. Ved at placere en separat plastikpose holder til forskellige typer affald i køkkenet, kan du nemt og hurtigt sortere affaldet, mens du laver mad og rydder op. Sørg for at affaldsbeholderne er synlige og let tilgængelige for alle i husstanden.

 

  1. Gør det til en husregel. Hvis alle i husstanden er enige om at tage ansvar for at sortere affaldet korrekt, vil det blive en naturlig del af jeres hverdag.