Guide til valg af træsort i dit plankebord

dsfv6

Skal du have et nyt plankebord bør du tænke dig godt om inden du køber, da der er stor forskel på kvaliteten ved et plankebord, alt afhængig af hvilken træsort plankebordet kommer i. Vi har derfor set nærmere på de forskellige træsorters kvaliteter, for at gøre dit valg af plankebord nemmere.

 

De mest anvendte og almindelige træsorter til et plankebord er eg, fyr, ask, valnød og douglasgran. I det følgende ser vi nærmere på de enkelte træsorters kvaliteter, herunder hvilke fordele du får med et plankebord i de respektive træsorter.

Eg

Eg giver et meget hårdført og slidstærk plankebord, som du kan være sikker på vil holde i mange år. Et godt valg af træsort i plankebord til dig, der ønsker et plankebord der kan holde til meget.

Fyr

Der findes mange forskellige underarter af fyrretræ, der alle kommer med forskellige fordele og ulemper. Fælles for dem alle er at de giver bløde planker, der er mest egnet til indendørs brug.

Ask

Ask er på samme måde som eg en hård træsort, der også vil give et hårdført og slidstærk plankebord. Med ask som træsort i dit plankebord får du lysere planker, og dermed et lysere plankebord.

Valnød

Valnød er en meget eftertragtet træsort til brug i møbler, da valnød med sin nærmest chokoladebrune farve giver et unikt udtryk, der passer perfekt ind i moderne, stilrene og minimalistiske indretninger.

Douglasgran

Douglastræer bliver helt op til 100 meter høje, hvilket giver god mulighed for at lave lange og brede planker. Det er samtidig nemt at få planker uden knaster, som følge af den store størrelse på douglastræer. Det gør douglasgran til en ideel træsort til plankeborde.

Find dit næste plankebord

Vi har set nærmere på markedet for plankeborde og fundet frem til to gode forhandlere, der tilbyder plankeborde i høj kvalitet. På plankebord.dk finder du en masse udtømmende information om plankeborde. Se her.

 

Vil du gerne se nærmere på nogle gode tilbud på plankeborde i høj kvalitet, så anbefaler vi bymain.dk, hvor du finder plankeborde til enhver smag. Klik her for at få de bedste tilbud på plankeborde.