Indret med bøger: Et stilfuldt look

Bogreol
dsfv6

Litteratur er en dejlig ting, og bøger kan være helt fantastiske måder at slippe væk fra en travlt og stressende hverdag. Men hvordan holder man et elegant og stilfuldt look, mens bøger stadig inkorporeres?

Bøger i sig selv er allerede flotte, men det er ikke altid, de matcher din designstil. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan beholde dine yndlingsbøger tæt på, uden at gå på kompromis med en flot indretning.

bogkontor

Undgå at holde bøger for blær

Det første og vigtigste, du skal huske på, når det kommer til indretning med bøger, er, at du ikke skal have dem for blær. Lad være med at have Odysseen stående, hvis du aldrig har læst den og ikke kender historien.

Du behøver ikke have læst alle bøger, du har stående – nogle gange er en forside for uimodståelig til ikke at købe, og nogle gange lever bøger bare ikke op til forventningerne. Men sørg for, at bøgerne i dit hjem reflekterer dig og dine interesser. Det kan være bøger om arkitektur, science fiction eller dine yndlingsbøger fra barndommen, som du kan genfinde på bøgermedmere.dk.

Bøger er ikke længere et statussymbol, og at eje dem gør dig ikke bedre end andre: Du skal have bøger, du er glade for, og som vækker følelser i dig. Ellers kan det lige så godt være noget andet, du har liggende.

Bibliofil eller minimalist?

Det store spørgsmål, når det kommer til design og indretning med bøger, er, om du er bibliofil eller minimalist. En bibliofil er én, der elsker at købe og samle på bøger, og gerne vil omgive sig med så mange som muligt, mens en minimalist foretrækker simple, rene linjer.

Begge dele kan resultere i noget elegant, og nøglen til at få det til at fungere, er at sige alt eller intet. Hvis du elsker bøger og elsker at samle dem, og dermed er bibliofil, så hengiv dig selv til en biblioteksagtig stemning: Store hylder fyldt med bøger, men hold dem rene og ensartede. Arranger eventuelt dine bøger, så farverne passer nogenlunde til lokalet, de står i.

En minimalist ville nok snarere foretrække at pakke sine bøger lidt væk. Enkelte flotte eller fine kaffebordsbøger kan blive lagt frem, mens andre pænt gemmes væk bag låger, så de kan hentes, når der skal læses.

bibliofil

Diskret indretning med masser af litteratur

Du kan sagtens indrette diskret med masser af litteratur – det kræver såmænd bare, at du ved, hvordan du skal gemme bøgerne. Det kan være bag skabslåger eller på hylden under kaffebordet. Du kan også holde dig til e- og lydbøger og inkorporere litteraturen i din bolig via plakater med bogsider eller bogstøtter med kendte forfattere. Der er frit spil, når det kommer til litteraturens verden!