Elegant indretning med plads til hund

pomeranier-stue
dsfv6

Mange kommende hundeejere gruer for kradsemærker på sofaen og pels på gulvtæpperne. Og hvordan skal madskål og plastiklegetøj passe ind i din skønne bolig? Det er da også sandt, at de søde kræ fylder. Imidlertid behøver kærlighed for kæledyr og passion for boligindretning ikke at udelukke hinanden. Du kan sagtens indrette dig, så det hele går op i en højere enhed. 

Brun cockerspaniel på brun sofa

Hjerterum og husrum

Måske du kender den gamle talemåde ’hvor der er hjerterum, er der husrum’. Det betyder, at man sagtens kan have det rart, selvom pladsen er trang. 

Naturligvis kræver hunde plads til bevægelse. Det er f.eks. ikke i orden at bure dem inde på et kollegieværelse. Men en lille eller mellemstor hund kan fint indpasse sig med sit tilbehør i en lejlighed. 

Du skal bare være sikker på, at du kan opfylde dyrets behov. Her tænkes der også i forhold til indretningen. Hvis halvdelen af lejligheden er forbudt område på grund af skrøbeligt interiør, vil en hund ikke trives. Husk på, at pelsdyrene også har brug for at føle sig hjemme.

Mix og match

Heldigvis har hunde ikke holdninger til materiale- og farvevalg. På den måde må de siges at være nemme roommates. Du kan således købe lækkert, stilfuldt hundeudstyr, som passer din smag og hjemmets samlede udtryk. 

Hvis du er blandt de mest passionerede indretningsnørder, kan du farvekoordinere hund og hjem. De fleste hundeejere gør det allerede til en vis grad. Det kan f.eks. være ved at undgå hvid sofa og lyse gulvtæpper, hvis man har en sort labrador.  

Du kan finde møbler, tøj og tilbehør til hunde i alle prisklasser; fra billige plastikskåle til diamanthalsbånd. Det gælder både på internettet og i specialbutikker i landets større byer. 

selfie-med-hund

Glem ikke økonomien

Man kan let købe sig fattigt i lækkert hundetilbehør. Dette er især tilfældet, hvis du søger i København og Nordsjælland. Imidlertid er det vigtigt, at der også er penge til at dække hundens basale behov. 

En hund koster penge hele livet. Alt afhængig af, hvilken race du vælger, kan en hundehvalp koster mange tusinde kroner. Men anskaffelsen er kun en brøkdel af de udgifter, der følger med din firbenede ven. I hundens levetid skal du betale mad og dyrlægebesøg, ligesom du gør klogt i at tegne en sygeforsikring. 

Når du shopper luksuriøse senge og cool legetøj til vovsen, er det for din egen skyld. Din hund vil være ligeglad med det meste, så længe den får mad, motion og masser af kærlighed.