Sådan får du et skandinavisk design

Indedoers
dsfv6

Det skandinaviske design gemmer på mange overraskelser, dog, med traditionerne som det mest mærkbare. En keramik kat og andre lignende statuetter kan være flotte og vække opsigt. Ønskes det skandinaviske design, må vi dog langt væk fra stillestående katte og lignende pompøse figurer. Noget af det mest essentielle i det skandinaviske, er nemlig hemmelighederne der lurer bag facaden. 

 Natur

Hvad gemmer sig under de rene overflader?

Skandinavien bliver ofte associeret med kolde vintre, smukke krystal-lignende landskaber og en folkelig kærlighed for varme og selskab. Der kan være mange grunde til at man ønsker at bringe denne kultur ind i sit hjem, vigtigst af dem alle er nok, at skandinavien er en del af os, og vil altid være det. Tradition og kultur er en væsentlig brik, når det kommer til identitet. Den person og karakter vi nu engang vælger som vores, kommer fra en bestemt tradition, med bestemte vaner og værdier. Vores hjemlige design skal afspejle hvem vi er, synliggjort i vores møbler og stuer. 

Det særlige danske

Spørgsmålet “hvad er dansk?”, kan få mange til at ryge, verbalt og ikke-verbalt, i totterne på hinanden. Der diskuteres ofte hvad der anses for at være rigtig dansk, både i diverse værtshuse, husstande og folketinget. Man kan, til en vis grad, hævde at danskheden kan være subjektiv, og forstås individuelt. Hertil kommer det at vi vil altid formes af vores kultur, sammen med en del af os selv og vores egen, private historie. Kulturen alene afspejler blot dele af os selv, som vi kan manifestere i vores hjem. Det er vigtigt at have personlighed i sit hjem, ellers kan man let glemme hvor man kommer fra. 

Hvorfor skal hjemmet være præget personligt? 

Mange stræber efter et hjem med god stil, lækre møbler og et køkken der siger spar to. Det er vigtigt at være komfortable i sit eget hjem, samtidig, er det dog også vigtigt at give det et personligt præg. Det er i vores hjem at vi har muligheden for at manifestere vores opvækst, og den baggrund vi kommer fra. For at hjemmet skal kunne føles hjemligt, må det også indeholde en del af vores historie, både vores egen og den historie vi kommer fra. 

Vinter

Indretning kan være mange ting heriblandt bæredygitigt 

Indretning kan gøres på mange måder, billigt, dyrt og endda bæredygtigt. Hen over de seneste par år er en bæredygtig trend opstået, og flere og flere følger dens fodspor. At indrette sit hjem bæredygtigt indebære blandt andet, genbrugsmaterialer, så meget gør-det-selv arbejde som muligt samt et farvel til behovet om flere klima-skadende møbler.