Et stilfuldt køkken er intet uden god mad

hvidt køkken
dsfv6

Et flot køkken kan være ligegyldigt, hvis det ikke bliver brugt. Noget af de fedeste ved at have renoveret sit køkken er at bruge det til at lave lækker mad. Der er dog mange som ikke føler sig selvsikre i køkkenet, hvilket ender med, at indvielsesmiddagen bliver fyldt med færdigmad og take-out. Heldigvis er det nemmere, end man skulle tro at blive en god hjemmekok. 

mand hælder sauce på ret

Find inspiration 

Noget af det sværeste ved at lave mad er at vide, hvad man vil lave. Faktisk er inspiration uundværlig for enhver god kok. Du kan derfor med god samvittighed bruge lidt ekstra tid om aftenen på at se diverse madprogrammer eller læse i forskellige madmagasiner og kogebøger. Faktisk er madprogrammer gode, hvis du skal prøve noget nyt, fordi du får muligheden for at se, hvordan maden bliver lavet i stedet for kun at læse om det. Madprogrammer er også gode til at lære dig om nye teknikker i køkkenet. Kogebøger og madmagasiner kan til gengæld lære dig en del om smagskombinationer. Fordi at madlitteratur helst skal indeholde noget nyt, betyder det også, at magasiner er langt mere eksperimentelle med deres ingredienser. 

Tag dig god tid 

Hvis du finder en masse opskrifter, som du gerne vil prøve at lave hjemme i køkkenet, så er det vigtigt, at du giver dig selv god tid. God mad kan ikke skyndes på, og alt bliver bedre, hvis man ikke laver det under tidspres. Det kan være smart at gemme de mest avancerede opskrifter til, når du har weekend eller en fridag, så du kan bruge hele dagen i køkkenet. Hvis du har lavet en ret som blev langt fra det, som du havde håbet, så skal du heller ikke miste modet. Øvelse gør mester, og det gælder også i køkkenet. Desuden bliver en ret nemmere at lave for dig, jo mere du laver den. Det kan faktisk runde ud i, at det som tidligere var et festmåltid for dig bliver til lækker hverdagsmad. Hvis du afsætter en hel weekend til at lave mad, så kan du med fordel lave store mængder. På den måde kan du nedfryse alle resterne, så du bare skal varme det op i løbet af ugen, hvor du er træt efter arbejde. 

plade

Undervurder ikke udstyret 

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er nemmere at lave mad i et veludstyret køkken. Man kan godt hurtigt komme til at glemme vigtigheden af kvalitets udstyr, når man først mangler en gryde eller køkkenkniv. Du vil fx have nemmere ved at skære ting mere jævnt med en god og skarp kniv, og du vil også kunne stege en god bøf på en kvalitetspande. Der findes også mere avancerede typer af køkkenudstyr som kan forbedre dine madlavningsevner. En sous-vide er fx utrolig god til at tilberede kød helt perfekt. Hvis du gerne vil skrue helt op for smagsoplevelsen, så er en tagine i stegeso perfekt. Du kan læse mere om tagine i stegeso. I en tangine i stegeso lukker du dampen inde, så det, som du tilbereder, bliver så saftigt og smagfuldt som muligt.