Hvilket dværghamsterbur passer din hamster bedst?

Hamsterbur
dsfv6

De fleste tilgængelige hamsterbure er designet til den syriske hamster, hvilket kan være et problem, da dværghamstre har anderledes behov og kræver en anden slags tilgangsvinkel. Vi vil her tage et kig på forskellige slags hamsterbure og se, hvilke der bedst vil tjene din dværghamsters behov.

Valget af hamsterbur er en af de vigtigste beslutninger, du kan træffe for dit kæledyr udover hamsteren selv! Derfor er det væsentligt at få et bur i den rette størrelse, der giver nok plads til motion og mental stimulering. Lad os begynde!

 Flugtforsøg

Dværghamsterbure med en trådtop

Du kan ikke rigtigt gå forkert med dværghamsterbure med en trådtop. Du har sikkert set denne slags før. Det er et bur hvis sider består af vandrette tremmer, der ser ud som en række tråde. Deres popularitet er ingen tilfældighed. Disse billige hamsterbure er nemlig meget holdbare og lette at gøre rent. De kan have adskillige etager og giver for det meste mere end nok plads til, at en dværghamster rigtigt kan strejfe omkring.

Den største ulempe med disse bure er, at de giver din dværghamster flest muligheder for at flygte. Dværghamstre er nemlig fantastiske til at flygte, så sørg altid for at tremmerne i buret er meget snævre uden nogen som helst huller, der vil kunne føre til en flugt.

En anden ulempe er, at de kan føre til en masse støj. Hvis din dværghamster nyder at gnave på tremmerne eller beslutter sig for at forsøge at klatre på dem, vil det skabe en god del larm. Overvej hvorvidt du virkelig ønsker at have dette bur i dit soveværelse, eller om det ville være bedre at have det et sted længere væk fra din seng.

Med det sagt er det stadig det perfekte bur til at huse en eller flere dværghamstre afhængig af størrelse.

Glasakvarium

En anden populær mulighed er et glasakvarium. At have din dværghamster i et akvarium har visse fordele. Med denne indretning er der meget mindre risiko for, at din hamster flygter, da der er ingen huller eller tremmer, den kan klemme sig ud igennem.

Der er også den fordel, at det lader dig se din hamster uden at have tremmerne i vejen. Derigennem kan du fremvise dit kæledyr i al sin glorværdighed! De er også mere stille bure, der holder din hamsters klatring i styr, hvilket gør dem bedre egnet til at have i nærheden af din seng.

Den største ulempe ved disse bure er dog deres pris. Du kan muligvis finde nogle gode brugte eksemplarer, men de store af slagsen vil altid være dyre.

Det er heller ikke let at gøre dem rent. De er for det meste ganske tunge at vende og dreje, og det er nødvendigt at rense helt ud i hjørnerne hver uge.

En hamster

Hvilket er det bedste dværghamsterbur?

Begge førnævnte bure kan udgøre det bedste hjem for din dværghamster. Det gælder også eventuelle andre slags. Bare sørg for at vælge et bur, der er flugtsikker, har nok rum til motion og som kan huse alle de hamstre, der skal bo der.