Indret i nordisk stil

Sovevaerelse
dsfv6

Den nordiske stil er efterhånden ved at være kendt i hele verden, og også i 2021 trender stilen voldsomt herhjemme i de danske boliger.

Ønsker du også at prøve kræfter med den smukke og enkle naturlige stil, men ved du ikke helt hvor du skal starte, så læs med her og få 4 gode tips til hvordan du kommer igang, og hvad du skal tænke på. 

Giv plads til lyset

Et vigtigt element i den nordiske stil er det lyse, og det naturlige. Har du store tunge gardiner så skil dig af med dem og gør så meget som muligt for at lukke lyset ind.

Lav plads i rummet, og indret enkelt så det ikke virker alt for tungt. Mal dine vægge hvide eller i en anden lys og rolig farve, ligesom møbler bør være afdæmpet og ikke alt for tunge at se på.
Stue

Vælg naturmaterialer

Det gør noget helt særligt for vores hjem når vi vælger at byde naturen med indenfor. Dette kan gøres på mange måder, men sørg for at der er en balance hele tiden.

Vælg f.eks. et enkelt og rustikt plankebord i køkkenet som det eneste lidt tungere møbel, derudover kan du indrette med små grønne planter, og bløde tekstiler i naturfarver.

Det kan også være billeder af natur på væggene, eller lamper i træ – mulighederne er mange men det handler hele tiden om at skabe en balance mellem det naturlige, det rummelige og det minimalistiske.

Du kan finde inspiration til smukke, rustikke og naturlige plankeborde her https://plankebord.dk/.

Fokus og kontraster

Når du indretter minimalistisk, hvidt og naturligt så er det ikke fordi der slet ikke er plads til farver eller spillerum.

Det er faktisk vigtigt at du laver nogle skarpe kontraster eller fokuspunkter der skiller sig ud. Det kan f.eks. være en enkelt væg der er malet i en tydelig farve, tekstiler og tilbehør der har en gennemgående farve i hele boligen, eller et stort maleri på en væg der skiller sig ud, eller et enkelt møbel i en kraftig farve der giver blikfang

Koekken

Hold det minimalistisk

Noget af det der virkelig kendetegner den nordiske stil er minimalismen. Vil du have et hjem der er indrettet 100% efter nordisk stils linier, så er det vigtigt at du på ingen måde overfylder dit hjem, hverken med møbler eller brugskunst.

Der findes masser af møbler der er lavet med tanke ud fra en minimalistisk stil, men minimalisme handler netop lige så meget om fraværet af møbler, brugskunst, billeder osv. i dit hjem som det gør om hvilke møbler du sætter ind.

Så længe du husker at din bolig skal virke lys og let, så er du også ret sikker på at ramme det minimalistiske.