Tag en pause fra livet i storbyen

dansk_idyl
dsfv6

Storbylivet er spændende, sjovt, lærerigt og udfordrende. Men det er også stressende, larmende og fuld af forurenet luft. 

Når man bevæger sig ud af de store byer. Ud i det danske landskab, hvor de små byer begynder at poppe op, sker der noget med stemningen, din krop og din hjerne. 

Du kan trække vejret stille og roligt. Du kan glemme bekymringerne om arbejdet. Du skal ikke tænke på, hvem der kommer i byen eller hvordan altankassen ser ud. Du skal bare koble fra.

Danmark

De små danske, rolige egne

Danmark er fuld af disse små, rolige egne, hvor man kan trække vejret helt ned i maven. Disse egne beskrives ofte en smule nævenyttigt i medierne. De kan f.eks. blive beskrevet som udkantsdanmark.

Derude hvor altid går bedrøvende langsom og en ordentlig cappuccino ikke er til at opsnuse. Der skal du ud, når weekenden eller ferien rammer. Der kan man rent faktisk koble fra og glemme larmen, der banker på runden i storbyen. 

Skulle der være larm og spektakel om natten, er det en begivenhed ikke disse områder. Medmindre selvfølgelig du ramler ind i en lokal festival eller byfest. Så er larmen til gengæld meget tilstede. 

Lyder det behageligt med en rolig weekend for en gangs skyld? Så tag til Karrebæksminde på en forlænget weekend. Her finder I stilhed, hygge og skønne rammer. 

I byen bruger vi ufattelig meget tid på transport, stress, køer, planlægninger og irritationer, som man ikke bemærker, før man kommer på afstand af dem. Derfor skal man gøre sig selv den tjeneste at opleve yderkanterne i det danske landskab. 

En ferie til søs?

En anden virkelig god måde at koble fra, som sagtens kan forbindes med den første, er sejlturen. Vi er så beriget i det danske land, både i byerne og i yderkanterne, at der altid er en havudsigt.

Hvorfor ikke udnytte den uendelige kystlinje og tage ud af byen til søs. Selv de fjerneste egne fra havet, har i Danmark aldrig længere end 40-50 km til havet. Så afstanden til havet skal i hvert fald ikke standse jer. 

Måske stopper kendskabet til sejlbåden med styrborg, bagbord og fokkeskøder jer i stedet? I så fald må en sejler støves frem i vennekredsen. 

 sejlbåd

Lille land, men stor diversitet

Om I drager fra jeres storby til søs eller i den mindre spændende bil, vil I altid opleve den store diversitet, som er uden for storbyen. Sproget er anderledes. Madkulturen skifter også lidt. Forholdet mellem naboerne og borgerne i byen generelt skifter også en hel del. 

Den gamle historie med, at man kommer hinanden meget mere ved i landsbyen, er ikke nødvendigvis sandt. Fjendskab mellem naboer findes i den grad også i provinsen. Men det kan nu også være ret spændende at opleve for storbymennesket.