Kan hunde få Corona?

dsfv6

Der findes ingen vaccine til at beskytte hunde mod coronavirus, så den bedste måde at beskytte dem på er at sørge for, at de er opdateret med deres vaccinationer. Hunde, der ikke er vaccinerede, har større risiko for at udvikle alvorlig sygdom, hvis de får CCV.

Hvis du sørger for, at din hund er velplejet og har ren pels, kan du også være med til at mindske risikoen for, at den udsættes for coronavirus. Regelmæssig vask af din hunds strøelse og renholdelse af dens levested vil også være med til at minimere risikoen for, at den kommer i kontakt med viruset.

Symptomer på coronavirus hos hunde kan omfatte diarré, opkast, appetitløshed og dårlig vækst. I alvorlige tilfælde kan hunde udvikle lungebetændelse, som kan være dødelig. Hvis du har mistanke om, at din hund har fået coronavirus, skal du opsøge din dyrlæge så hurtigt som muligt.

Der findes ingen specifik behandling af coronavirus hos hunde, men understøttende behandling anbefales. Dette omfatter væske for at forhindre dehydrering, antibiotika til behandling af eventuelle sekundære infektioner og i nogle tilfælde antiviral medicin. Hunde med alvorlig sygdom skal indlægges på hospital for at blive behandlet.

Med hurtig diagnose og passende behandling kommer de fleste hunde sig efter en coronavirusinfektion. Der er dog risiko for død i nogle tilfælde, så det er vigtigt at søge dyrlægehjælp, hvis du har mistanke om, at din hund har pådraget sig virussen.