Sådan indretter du et funktionelt og hyggeligt hjemmekontor

Hjemmekontor i sort/hvid
dsfv6

Flere har i dag fået øjnene op for de positive sider og fleksibiliteten ved at tage en enkelt eller flere arbejdsdage hjemme fra privaten. Samtidig dukker der flere freelancere op, der er afhængige af et godt og funktionelt hjemmearbejdsmiljø. Det er i dag både nemt og hurtigt via Web Hosting at starte egen virksomhed, hvis du også drømmer om et hjemmearbejdsliv eller som digital nomade. 

Hjemmearbejde er dog ikke altid lig med de samme gode rammer som på arbejdspladsen. Dét kan det dog hurtigt blive, hvis du indretter et hjemmekontor, der både inviterer til effektivitet, funktionalitet og hverdagshygge. Få tre gode tips til indretningen af hjemmekontoret her. 

Dekorativt skrivebord

God komfort er alfa og omega

Hjemmearbejde inkluderer ofte mange timer foran en skærm eller et skrivebord. Først og fremmest bør du derfor vælge den rette kontorstol til dig og din kropsbygning. Der findes i dag flere både funktionelle og smarte kontorstole på markedet, så du kan sagtens kombinere både komfort med et stilfuldt udtryk. Skal du arbejde meget hjemmefra, kan det desuden være en fordel at investere i et hæve- og sænkebord, der kan justeres til din siddeposition. På den måde opnår du den optimale komfort. 

Udnyt pladsen med smart indretning 

Det er ikke alle, der har et ekstra værelse i hjemmet til et kontor. Men det betyder ikke, at du ikke alligevel kan tænke kreativt og få en kontorplads i dit hjem. Hvis du indretter smart og med fokus på funktionalitet og pladsoptimering, kan der være plads til en kontorplads selv i de mindste arealer. Her kan du med fordel udnytte loftshøjden omkring skrivebordet til eksempelvis opslagstavler, hylder eller reoler. De forskellige arbejdsremedier kan udgøre et dekorativt element i indretning, men du kan også vælge lukkede opbevaringsløsninger for et mindre rodet udtryk. 

Farverigt hjemmekontor

Vælg inspirerende farver og materialer 

Selvom komforten og funktionaliteten er vigtig ved et godt hjemmekontor, er det også et sted, du skal have lyst til at være. Et sted, du skal føle dig inspireret og motiveret til at arbejde. Du bør derfor altid vælge farver, materialer og dekorative elementer til hjemmekontoret, der falder i din smag, og som kan skabe det rolige eller kreative miljø, som du trives bedst i.