Utryg hund ved flytning? Sådan hjælper du den

sofa - gravhund
dsfv6

At flytte ind i et nyt og moderne hjem kan på mange måder være en lykke. Det giver mulighed for at indrette sig helt fra bunden og skabe et hjem, som man kan lide det. Men for nogle af familiens medlemmer kan en flytning også giver anledning til stress og utryghed. For hunde kan en stor ændring i de nære omgivelser give anledning til nervøsitet og stress, og det kan derfor være nødvendigt at gøre en ekstra indsats for, at hunden falder godt på plads. Hvordan du kan hjælpe din hund, kan du læse mere om nedenfor.

Hvorfor giver flytning anledning til stress og nervøsitet?

Første skridt på vejen til at hjælpe din hund til en god flytning er at forstå, hvorfor flytningen kan give anledning til stress og nervøsitet hos hunden i det hele taget.

Det at flytte fra en bopæl til en anden hører til på top fem over de mest stressende ting, vi mennesker kan opleve. Det er et opbryd i selve kernen af tilværelsen, hvilket helt naturligt kan give anledning til stress og utryghed. Derfor er det heller ikke svært at forstå, hvorfor hunde også kan finde situationen stressende. Dels kan man af gode grunde ikke forklare en hund, hvorfor dens velkendte hjem pludselig forsvinder for den, og hvorfor den skal til at vænne sig til et nyt. Samtidig er hunden i allerhøjeste grad et vanevæsen, og når dens vaner og velkendte rammer brydes op, vil det altid give anledning til stress i en eller anden grad.

dalmatiner-sofa

Midler mod stress og nervøsitet

Mange hunde døjer desværre med stress – både under flytning og i andre sammenhænge. Derfor er der også skabt en række midler mod netop stress og nervøsitet hos hunde. Nogle af disse midler fungerer ganske godt. Heriblandt kan man eksempelvis nævne Zylkéne, som er et fodertilskud, der er udviklet til at virke nedsættende på hundes (og kattes) niveauer af stress og utryghed. Det kan eksempelvis anvendes i forbindelse med flytning for at give hunden mere ro. Det er således nemt at bruge og helt uskadeligt for hunden. Produktet forhandles blandt andet hos Canem.dk, som i øvrigt forhandler et bredt udvalg af andre stressnedsættende midler til hunde samt andet foder og hundetilbehør i mange forskellige afskygninger.