Du er hvad du bor i – elegant skandinavisk design

badeværelse
dsfv6

Det enkle og elegante hjem, som det skandinaviske design ofte er kendt for, er bygget på principper af blandt andet funktionalitet og skønhed. På trods af de rene enkle linjer og ofte lyse paletter der kan skabe et sterilt indtryk, så formår de nordiske boliger at få en varme ind i rummene samtidigt med at elegancen beholdes. 

Her er nogle kendetegn som enhver dansk bolig kan inkorporere for at opnå mere af den skandinaviske hygge og velvære indenfor hjemmets fire vægge. 

skandinavisk elegance

1. Farverne

Hvide eller lyse vægge og kølige blågrå tekstiler kan nemt give den helt rigtige ambiance. Det betyder ikke, at man ikke kan tilsætte pangfarver i skandinavisk design. Bare man gør det minimalt og med måde. Her kan man også få fat i sin Samsung smartphone, Brother printerpatroner og printer, samt egne evner for fotografi. Så længe man minimerer brugen af smukke motiver på væggene og gør det med stil for det enkle, så kan man sagtens præge hjemmet med egne fotos.  

2. Gulvene

Væg til væg tæpper er ikke noget man ser i danske hjem der anses for værende typisk skandinavisk stil. Der er eventuelt løse tæpper, men selv disse er anvendt sparsomt og følger nænsomt den røde tråd for resten af boligen. Lyse trægulve, ofte helt eller delvist malede, er et af kendetegnene for elegancen i den nordiske bolig. 

3. De naturlige elementer

Det kan være næsten for nemt at få et sterilt eller koldt look hvis man går for langt med skandinavisk design. Det elegante findes måske mere i de varme, naturlige elementer der får lov at spille med. Det kan være alt fra naturlige trægulve, til stengulve på badeværelset eller selve møblerne. Alvar Alto og Arne Jacobsen har fået nordisk design ud i verden, hvor få mennesker har formået at række til. Disse møbler pryder stadig hjem i dag, preserveret, elsket og i oprindelig stand. 

skandinavisk livsstil

4. Den elegante boligejer

Der er ikke ofte, at man tænker på sig selv som en del af sin bolig. Men hvordan passer man egentlig ind? Det gør selvfølgelig aldrig noget hvis man har lyst til at være lidt sjusket og ligeglad med sig selv, selvom man bor smukt og elegant. Men det er sjældent at de to enheder knyttes. Den skandinaviske bolig og elegance værdsættes normalt af nogle der også værdsætter elegancen hos dem selv. Hvad end det er en tur hos frisøren, nye gellack negle ved manicure besøget, eller et smukt sæt tøj, så er mange af os præget af vores bolig. Vores personlighed er at finde i den måde, vi indretter os på.

5. Minimalisme

Nogle gange når der er mange ting i et rum, eller i sit hoved, eller i sin hverdag, så kan det føles mere svært at navigere og endda finde lidt ro og fred. Måske det er en af grundene til, at skandinavisk design fungerer så godt med minimalisme. Det enkle og elegante giver rum til noget, der føles større. Less is more symbolikken eksisterer både i de skandinaviske hjem og beboere. Vi er hvad vi bor i.